top of page
Search

Mostmár jöhet a tavasz!


A HEMS idén Tavaszköszöntő jelmezbál néven szervezett ’utófarsangi’ ünnepséget. Gyönyörűen feldíszített teremben gyerekricsaj, nevetés, hangos zene és finomságok garmadája várta az érdeklődőket – ahogy egy igazi farsangi ünnepséghez illik.


Hatalmas köszönet illeti az egész szervező csapatot, akik nélkül ez a vidám rendezvény nem jöhetett volna létre. A jelmezverseny mellett lehetőség nyílt napraforgómag ültetésre, rajzolásra, kézműves foglalkozásokra, táncra és természetesen a szokásos farsangi álarc készítés sem maradt el. A legkissebbek a gyereksarokban garantáltan találtak kedvükre való elfoglaltságot, míg a felnőttek a büfében félszemmel csemetéjüket kémlelve beszélgettek, kávéztak. A gyerekek nagy örömére, mint mindig, most is volt tombola, ahol minden játék méltó gazdát talált magának.



Külön köszönetet szeretnénk mondani Dr. Rung Ádámnak, aki a rendezvény kezdetén rövid előadást tartott a Farsang eredetéről és a különböző kultúrákba való beszivárgásáról. Mint megtudtuk, a Farsang különböző neveken (mint például a karnevál) különböző szokásokkal teletűzdelve jelenik meg a világ sok részén, de az ünnep alapja nagyjából mindenhol megegyezik: a böjti időszakba belecsempészni valami ’huncutságot’: hangos zenét, jelmezeket, nagy lakomát vagy éppen édességet.


Dicséret illeti a gyerekeket, akik gyönyörű és kreatív jelmezeket öltöttek a rendezvény tiszteletére, amelyek - nagy fejtörést okozva a zsűrinek - természetesen díjazásra is kerültek, a legszebb rajz, -és álarc mellett.



Végül, de nem utolsó sorban hatalmas köszönet az emlékmegőrzésért fotósunknak, aki most is, mint mindig, kiváló minőségben kapta lencsevégre számunkra a visszahozhatatlan pillanatokat. A rendezvényen készült fényképekből a résztvevők az alábbi linkre kattintva válogathatnak:


https://drive.google.com/drive/folders/1aU-6SrE106Op1UHGGGm5mRcCS1hKATSM?fbclid=IwAR1vH6emC22X7Y6zJaJUyhTxd7mpXWlxFjwXQM5b_fhKv13JdZsWFdwd0Bc



Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk és várunk szeretettel legközelebb is!







103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page